Over Nieuw & Diep

Nieuw en Diep is een stichting die wordt gevormd door louter vrijwilligers. De doelstelling staat kernachtig verwoord in de statuten: ‘de promotie van jazz- en geïmproviseerde muziek door het (doen) organiseren van concerten op podia in Den Helder en omstreken’

Het huidige bestuur bestaat sinds 2017 uit 6 leden: Gerard Hoekmeijer, Bert van Eijk, Marij Scheffer, Reinout Weiffenbach, Els Ellen en Mia den Os.

De concerten hebben op verschillende podia plaatsgevonden: Windkracht 13, Stadscafé de Keizerskroon, Rialto Theater/ Zevenskoop, Studio 62, De Oranjerie, Nogal Wiedus, Jazzcafé Monk, Storm aan Zee, Dok 51, De Bazaar. De meeste (112) vonden echter plaats in Windkracht 13. Sinds 1 januari 2020 vinden de concerten plaats in Jazzclub Nieuw & Diep (Kleine Zaal/Stadshal) van Theater De Kampanje.

 

Om de concerten betaalbaar en bereikbaar te houden onderhoudt N&D een subsidierelatie met het NFPK (Nederlands Fonds Podiumkunsten), waarvan zij sinds 2006 kan beschikken over een subsidie Planvoor kleine podia (SKIP). Ook zijn wij aangesloten bij het Nationaal Podiumplan. De eerste jaren vanaf 2002 is N&D tevens financieel ondersteund door de gemeente Den Helder. Ook is er in de loop der jaren tot medio 2020 financiële steun ontvangen van diverse sponsors uit Den Helder. Ons Jaarverslag is op aanvraag beschikbaar.

Aanmelden
nieuwsbrief

Hartelijk dank voor het aanmelden. Welkom bij onze Jazzclub. Wij sturen ongeveer 8 nieuwsbrieven per jaar, afhankelijk van het aantal concerten.