10 juni 2024

The Preacher Men poster

De PR voor ons volgende concert van The Preacher Men op 30 juni gaat verspreid worden via onze PR kanalen.
Lees ook het persbericht!

EREDIENST VOOR DE BLUES MET THE PREACHER MEN

Na de succesvolle 2e editie van Jazz At The Dockyard presenteert Jazzclub Nieuw & Diep op zondag 30 juni 2024 het trio The Preacher Men als daverende aftrap van de zomervakanties.

The Preacher Men gaan voor in een eredienst voor de blues. Het is een trio met Efraïm Trujillo op tenorsax, Rob Mostert op het ‘koningsorgel’, de Hammond B3 en Chris Strik op drums. Zij speelden al eerder in Windkracht 13 en degenen die daarbij waren zullen zich dit optreden heugen als een heerlijk swingende en dampende ode aan de roots van de jazz. Ze kregen in 2019 niet voor niets de Edison Jazzism Publieksprijs. Voorganger Trujillo leidt de eredienst in met zijn scheurend en honkende sax terwijl zijn kompanen met een grommend orgel en knallende backbeats hem volgen naar de hoogste regionen.

The Preacher Men neemt het publiek mee naar de (destijds zeer rokerige) jukejoints en bluesclubs in het zuiden van de VS, met een smakelijke mix van blues, gospel, R&B en funky souljazz. Efraïm Trujillo is een gelouterde saxofonist, die zijn sporen al ruim heeft verdiend in de vaderlandse jazz, o.a. met The Ploctones en Fra Fra Sound. Hij soleert met gemak, is zeer veelzijdig en altijd gepassioneerd. Rob Mostert is een echte Hammond man, een van de weinigen, die nog op het machtige ‘bruine monster’, de B3 speelt en het instrument ook echt te lijf gaat, terwijl zijn blote voeten over de baspedalen razen. Chris Strik is een slagwerker met een groot dynamisch bereik. Zijn krachtige afterbeats worden gevreesd door vriend en vijand.

Jazzclub Nieuw & Diep denkt dat we na het ondergaan van deze eredienst met een verlicht hart aan de vakantie kunnen gaan denken.

The Preacher Men op zondag 30 juni 2024 in Jazzclub N&D I Zaal open 14.45 uur – aanvang 15:00 uur I Kaarten € 15, verkrijgbaar bij Theater De Kampanje te Den Helder.

Aanmelden
nieuwsbrief

Hartelijk dank voor het aanmelden. Welkom bij onze Jazzclub. Wij sturen ongeveer 8 nieuwsbrieven per jaar, afhankelijk van het aantal concerten.