Zilt feat. Jasper Blom en Ian Cleaver

26 maart 2023
 / 
15:00
 / 15:00

uur

Theater De Kampanje Willemsoord Den Helder
€15

ZILT is ontstaan uit de maandelijkse ontmoetingen in een whisky café op de Zeedijk tussen een nieuw talent en een oude rot met meer dan 30 jaar leeftijdsverschil.

Trompettist Ian Cleaver  (1996) is één van de meest veelbelovende jazzmusici van Nederlandse bodem. Zijn spel is diepgeworteld in de jazztraditie maar tegelijkertijd schuwt hij het avontuur niet. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al gewerkt met Reggie Workman, Jorge Rossy, Benjamin Herman en meer.

Jasper Blom geldt als een van de belangrijkste saxofonisten uit de Nederlandse jazz scene, is een van de meest wendbare instrumentalisten van de BeNeLux en ook als bandleider een opvallende verschijning. Hij is docent aan het Conservatorium van Amsterdam.

Op initiatief van Cleaver begon ZILT in het café stukken van de geniale eigenzinnige jazz-pianist en bandleider/ componist Misha Mengelberg en van Duke Ellington te spelen. Gaandeweg ontwikkelde ZILT een informele en spontane stijl die steeds beter ging passen bij hun repertoire en er om schreeuwde om gespeeld te worden buiten de café muren. Geheel in de geest van Mengelberg is de jazztraditie wel aanwezig maar kan tegelijkertijd de muziek elk moment een heel andere kant uitgaan dan verwacht (of juist niet) …

Samen met contrabassist Thomas Pol en drummer Wouter Kühne schakelen zij moeiteloos heen en weer tussen oudere en nieuwere speelstijlen.

 

Concerten

Aanmelden
nieuwsbrief

Hartelijk dank voor het aanmelden. Welkom bij onze Jazzclub. Wij sturen ongeveer 8 nieuwsbrieven per jaar, afhankelijk van het aantal concerten.