Michiel Stekelenburg’s Trio Onoda

20 november 2022
 / 
15:00
 / 15:00

uur

Theater De Kampanje Den Helder
€15

Trio Onoda in JazzClub Nieuw & Diep

 

Michiel Stekelenburg is geen onbekende in de Nederlandse moderne jazzscene. In 2011 bracht hij zijn lovend ontvangen debuut Hypnos uit, dat enkele jaren later werd overtroffen door Layers, een album dat zelfs binnenkwam op nummer 1 van de iTunes Jazzlijst. Naast het warme geluid vallen vooral Stekelenburgs composities op.

Met beide albums werd Michiel uitgenodigd voor North Sea Jazz, en het kwintet trekt uitzonderlijk veel kijkers als ze te gast zijn in het VPRO-programma Vrije Geluiden. Met organist Arno Krijger en drummer Jasper van Hulten komt Stekelenburg met een nieuwe band en nieuw album dat uit zal komen bij ZenneZ Records.

Met de bekende bezetting Hammond-gitaar-drums zoekt het drietal het niet in de traditionele hoek. Met het specifieke Hammondgeluid in combinatie met de energieke drums en rauwe, maar warme gitaarklanken brengt het trio moderne, dynamische en sferische composities. Het zoekt naar raakvlakken met hedendaagse gecomponeerde muziek, maar is ook niet vies van een flinke dosis rauwe energie!

Kleine Zaal open 14.45 uur

Lees de CD recensie in Jazzenzo

Concerten

Aanmelden
nieuwsbrief

Hartelijk dank voor het aanmelden. Welkom bij onze Jazzclub. Wij sturen ongeveer 8 nieuwsbrieven per jaar, afhankelijk van het aantal concerten.