The Ploctones

21 april 2024
 / 
15:00
 / 15:00

uur

Theater De Kampanje Willemsoord Den Helder
€15,00

The Ploctones

Na een radiostilte van enkele jaren is de leukste jazzband van Nederland terug.. en wat hebben we ze gemist!

Jazz, funkrock, lome shuffles en humor zijn nog steeds de toverwoorden voor dit kwartet met gitarist Anton Goudsmit, drummer Martijn Vink, saxofonist Efraïm Trujilo en bassist Jeroen Vierdag, stuk voor muzikanten die de Nederlandse jazzscene op hun eigen manier kleur geven.

The Ploctones vertegenwoordigen alles waar het in de jazz om gaat. Hun muziek kenmerkt zich door grote variatie. Het swingt, suist, vliegt, vibreert, bonkt en kraakt dat het een lieve lust is. Is het jazz, jazzrock, blues of funk wat de heren door de microfoons jagen? Het is het allemaal. Latin, kaseko, punk, pop, r&b, country, bluegrass? Alle stijlen komen voorbij. Het viertal verslindt elk goed muzikaal idee met huid en haar, en heeft daar aanstekelijk veel lol in.

‘Aanstekelijk stoeien met rock en funk en daarnaast ook originele muziek met diepgang maken…het kwartet onder leiding van gitarist Anton Goudsmit slaagt er schijnbaar moeiteloos in.’ de Volkskrant

Anton Goudsmit gitaar, Efraïm Trujillo tenorsaxofoon, Jeroen Vierdag bas, Martijn Vink drums

​Tineke Boer fotografie

 

Concerten

Aanmelden
nieuwsbrief

Hartelijk dank voor het aanmelden. Welkom bij onze Jazzclub. Wij sturen ongeveer 8 nieuwsbrieven per jaar, afhankelijk van het aantal concerten.