Erik Ineke & The Frans Elsen Factor

24 september 2023
 / 
15:00
 / 15:00

uur

Theater De Kampanje Willemsoord Den Helder
€15

Pianist Frans Elsen (1934-2011) staat vooral bekend als pleitbezorger van de bebop en als docent van twee generaties jazzmuzikanten. Hij maakte ook hele andere muziek. In de zomer van 1970 bracht hij zijn vakantie door in een afgelegen blokhut in Noorwegen. Geïnspireerd door de desolate omgeving en de kleine plaatsjes schreef en arrangeerde Elsen een ‘Noorse cyclus’ die hij later in een sterbezetting uitvoerde met zijn gloednieuwe septet dat qua klank en concept zeer vernieuwend en vooruitstrevend was. Co-leider was altsaxofonist Piet Noordijk (1932-2011).

De enige muzikant uit deze hippe groep die nu nog in leven is, drummer Eric Ineke, leidt een septet met een sterbezetting van nu dat zich opnieuw laat inspireren door deze wonderlijke stukken van de grote Frans Elsen.

Erik Ineke -drums, Juraj Stanik – Fender Rhodes elektrische piano, Martijn van Iterson – gitaar, Marius Beets – basgitaar, Bart Fermie – percussie, Marco Kegel – altsax, Rik Mol  – trompet

Concerten

Aanmelden
nieuwsbrief

Hartelijk dank voor het aanmelden. Welkom bij onze Jazzclub. Wij sturen ongeveer 8 nieuwsbrieven per jaar, afhankelijk van het aantal concerten.