Susanne Alt

29 september 2024
 / 
15:00
 / 15:00

uur

Theater De Kampanje Willemsoord Den Helder
€15,00

Susanne Alt speelt in JazzClub Nieuw & Diep met de topbezetting Timothy Banchet op piano, bassist Thomas Pol, drummer Yoran Vroom en percussioniste Danique Kos. Voor het opzwepende ‘Royalty for Real’ zocht Susanne Alt inspiratie bij trompettist Roy Hargrove

Susanne Alt treedt op met een jazzband van internationale allure naar aanleiding van haar zesde album Royalty for Real. Deze is opgedragen aan de te vroeg overleden trompettist Roy Hargrove en werd opgenomen met Amerikaanse topmusici in de studio EastSide Sound in New York. Het is een terugkeer naar de akoestische jazz waar Susanne Alt ooit mee doorbrak. Haar passie voor jazz begon onder meer met Hargrove, die zoveel wist te zeggen met weinig noten. Alt speelde regelmatig met hem op jamsessies over de hele wereld.

Susanne Alt is saxofonist, componist, dj en producer, gevestigd in Amsterdam. Ze werd in 1978 geboren in Würzburg, Duitsland in een muzikaal ouderlijk huis. Na een studie klassiek saxofoon aan het Meistersinger-Konservatorium Neurenberg (1993-1996) en het winnen van de Siemens-prijs voor jong talent (1996), besluit Alt op 18-jarige leeftijd naar Nederland te verhuizen voor een studie jazzsaxofoon aan het conservatorium in Hilversum en later in Amsterdam (1996-2000). Ze vervolgt haar studie aan de Universität der Künste Berlin (2000-2003)en studeert cum laude af. Sinds 1999 treedt zij als saxofonist op in allerlei bezettingen. Ze heeft haar eigen jazzkwartet, maar treedt ook als een van de eerste muzikanten live op met dj’s in het nachtleven. In 2004 debuteert ze als producer met Nocturne op haar eigen platenlabel Venus Tunes. Later volgen er nog meerdere albums. Vanaf 2015 treedt Alt ook steeds vaker zelfstandig op als dj. Ze wordt al snel veel geboekt vanwege haar soulvolle, diepe en funky sound. Haar
ervaring in de dance was de inspiratiebron voor de band ‘Venus Tunes Live’, een volledig vrouwelijke live-act met muzikanten die ook dj zijn. Vanaf 2016 richt Alt zich ook steeds meer op de dance releases op haar label en verzorgt een maandelijkse gastmix op radio Freak31. Naast haar eigen projecten is ze een veelgevraagd gast- en sessiemuzikant. Ze werkte onder meer samen met Fred Wesley, DJ Spinna, Opolopo, Johan S, Hardsoul, DJ Maestro en Wicked Jazz Sounds.

Concerten

Aanmelden
nieuwsbrief

Hartelijk dank voor het aanmelden. Welkom bij onze Jazzclub. Wij sturen ongeveer 8 nieuwsbrieven per jaar, afhankelijk van het aantal concerten.