Kika Sprangers Kwintet

19 februari 2023
 / 
15:00
 / 15:00

uur

Theater De Kampanje Willemsoord Den Helder
€15

In haar eigen kwintet laat Kika Sprangers de tekstloze pure zangstem van Anna Serierse naadloos overvloeien in haar eigen saxofoongeluid. William Barrett (bas) en Koen Schalkwijk (piano en wurlitzer) vormen samen met – voor deze gelegenheid- Jamie Peet (drums) de dynamisch rijke en beweeglijke ritmesectie. Uitgesproken muzikale karakters die floreren in schurend samenspel, onverwachtse beslissingen, maar zang en saxofoon ook harmonisch kunnen omarmen.

Het kwintet is een band van vijf leiders, gekenmerkt door durf in hun spel. Ze dagen elkaar uit en nemen avontuurlijke muzikale wendingen om zo het beste in elkaar naar boven te halen. Ze kleuren Kika’s verhalende composities, die volgens haar vooral een mooi verhaal moeten illustreren. Het ensemble is beïnvloed door artiesten als Kenny Wheeler & Norma Winstone, Jakob Bro en orkestrale albums als Brad Mehldau’s Highway Rider.

Dít wil je horen: hoe de intense saxofoon van Kika Sprangers magisch samensmelt met de stem van Anna Serierse die exact dezelfde noten zingt. Zij onderzocht al eerder hoe ze met haar stem een instrument kon benaderen, Sprangers hoe haar sax het meest op een stem leek. Want: ‘het dichtst bij de emotie’. Ze hadden een klank-klik met elkaar, noemde presentator Giovanca Ostiana het, en spelen nu fantastische composities in het Kika Sprangers Quintet.” ★★★★★  Trouw

Concerten

Aanmelden
nieuwsbrief

Hartelijk dank voor het aanmelden. Welkom bij onze Jazzclub. Wij sturen ongeveer 8 nieuwsbrieven per jaar, afhankelijk van het aantal concerten.