Jazz at the Dockyard

9 juni 2024
 / 
12:30
 / 12:30

uur

Theater De Kampanje Willemsoord Den Helder
€6,00

Jazz at the Dockyard op 9 juni 2024.

Een klein festival met grootse, avontuurlijke muziek op een locatie waar het North Sea Jazz Festival in Rotterdam jaloers op zal zijn: Willemsoord, de oude Rijkswerf, waar ooit klinkhamers knalden, stoomketels loeiden en ijzer werd gegoten, waar ruwe zeebonken samen kwamen met eeltige ambachtslieden – dat is de perfecte plek voor pure jazz, muziek toch die voortkwam uit de rauwe werkelijkheid van de mens en zijn ultieme zoektocht naar vertroosting en verlossing.

Dit festival is een samenwerking van Jazzstichting Nieuw&Diep en Vrienden van Den Helder op 3 podia in Theater De Kampanje op Oude Rijkswerf Willemsoord.

Met om 12.30 uur een concert van ‘Bigband Frankie goes to’ aan de kade, op het podium in de Stadshal ‘Broken Brass’ en de band ‘Koffie’ , In de Kleine Zaal 4 x 30 minuten luisterconcerten ‘Teus Nobel speelt Chet Baker’ én Ramón Valle en Maite Hontelé’ en 4 X 30 minuten ‘Smandem’ en Joris Teepe Trio Ft. Sheryl Bailey’ Podium op Podiumconcert in de Grote Zaal.

Voor de luisterconcerten zijn gratis kaarten af te halen bij de infostands. De zalen zijn open voor kaartverkoop vanaf 12.00 uur.  Kaarten zijn nu al verkrijgbaar! bij Theater De Kampanje.

DOWNLOAD DE FLYER MET TIMETABLE EN INFO

VOORPROGRAMMA  op de kade

BIG BAND FRANKIE GOES TO..   12.30 -13.30 uur

Stadshal

BROKEN BRASS     14.00 – 15.30 uur

‘Funky fanfare on speed’, New Orleans Brass, BB brengt een dampende ode aan de kraamkamer van de jazz, New Orleans. Dit 9-koppige ensemble, met spetterend strak koper, pompende sousafoon en knallende percussie maakt van elk optreden een feestje.

KOFFIE                      16.45 – 18.00 uur

Als we al ruim opgewarmd zijn door BB, kan het muzikale feest voortgezet worden met Koffie. High energy Afro-Beat en messcherpe funk is wat de pot schaft. Muziek met een hoog octaangehalte. Dit 7-koppige gezelschap heeft al menig festival opgevrolijkt met hun onweerstaanbare muzikale hutspot.

Kleine Zaal

TEUS NOBEL- AFTER HOURS  13.30 – 14.00 uur én 14.30 – 15.00 uur

Trompettist Teus Nobel brengt een ode aan zijn held Chet Baker. Deze kijkt vanaf boven goedkeurend toe hoe Teus het ‘klein’ houdt, zonder knallende drums: het koper kan in al haar schoonheid gedijen. Met Tim Langedijk op gitaar en Jeroen Vierdag op contrabas.

RAMÓN VALLE & MAITE HONTELÉ   16.00 uur – 16.30 uur én 17.00 uur – 17.30 uur

Ramón Valle en Maite Hontelé brengen een sprankelende muzikale ode aan de Latin jazz. Ramón Valle, pianovirtuoos uit Cuba, is geliefd door zijn gepassioneerde spel. Zijn muzikale partner Maite Hontelé heeft in Columbia de status van een popster opgebouwd als trompettist en bandleider in de daar razend populaire salsawereld.

Grote Zaal Podium op Podium

SMANDEM           13.30 -14.00 uur én 14.30 – 15.00 uur

Jazzrock 3.0 van jeugdig kwartet uit Amsterdam. Quote: ‘they don’t sound like Weather Report but feel like them’. Met gitaar, keys, bas en drums en invloeden van Herbie Hancock, Christian Scott en rapper Drake gaan ze op muzikaal avontuur.

JORIS TEEPE TRIO ft SHERYL BAILEY (VS)    16.00 uur – 16.30 uur én 17.00 uur – 17.30 uur

Bassist en componist Joris Teepe heeft 22 jaar in de New Yorkse jazzscene vertoeft. Hij speelde o.m. met Coltrane-drummer Rashied Ali en Randy Brecker. Nu heeft hij de gerenommeerde Amerikaanse jazzgitarist Sheryl Bailey in zijn trio opgenomen. Met drummer Jamie Peet, maken ze muziek voor vrije geesten.

Joris Teepe zonder gitariste Sheryl Bailey

Gitariste Sheryl Bailey met een andere band

Jazzfestival

Aanmelden
nieuwsbrief

Hartelijk dank voor het aanmelden. Welkom bij onze Jazzclub. Wij sturen ongeveer 8 nieuwsbrieven per jaar, afhankelijk van het aantal concerten.