Fra Fra Sound

29 december 2024
 / 
15:00
 / 15:00

uur

Theater De Kampanje Willemsoord Den Helder
€15,--

Vrolijk het jaar uit met Fra Fra Sound in JazzClub Nieuw & Diep – Horecaplein Stadshal De Kampanje

Fra Fra Sound is een Nederlands-Surinaams-Caribische muziekformatie met internationale reputatie. De muzikale kracht en inventiviteit van dit septet zijn niet onopgemerkt gebleven buiten Nederland. Opvallend is dat Fra Fra Sound zich even goed thuis voelt op wereldmuziekpodia en -festivals, in jazzclubs en -festivals, als in theaters en concertzalen. Andersom geldt hetzelfde: wereldmuziekliefhebbers, doorwrochte jazz kenners en cross-over aficionados voelen zich allemaal aangetrokken tot Fra Fra’s aanstekelijke muziek. In de afgelopen decennia verzorgde Fra Fra succesvolle optredens in Europa, diverse landen in Afrika, rondom de Indische Oceaan, het Caraïbisch gebied, Zuid-Amerika en in de Verenigde Staten.

Sinds de oprichting in de Bijlmer, begin jaren tachtig zijn diverse musici lid geweest van Fra Fra Sound en heeft de band verschillende artistieke stadia doorgemaakt. Stond aanvankelijk de exploratie van Surinaamse kaseko, kawina en winti centraal, al snel ontstond de drang om zich niet alleen tot deze genres te beperken. Vanaf begin jaren negentig maakt Fra Fra van deze vrijheid gebruik om de uitgebreide verwantschappen tussen de diverse muziekstijlen die hun roots in Afrika hebben te onderzoeken. Vanzelfsprekend rekent Fra Fra niet alleen de Caraïbische en Latijns-Amerikaanse muziekstijlen tot de muziek van de Afrikaanse diaspora, maar ook de jazz, blues, soul en gospel van de Verenigde Staten. Fra Fra Sound is het gelukt om tot een volstrekt eigen geluid te komen, waarin Caraïbische en Afrikaanse ritmes en grooves op subtiele wijze worden verweven met jazz improvisatie. African-Caribbean cross-over avant la lettre – zo valt de muziek van Fra Fra Sound nog het bondigst te karakteriseren. Fra Fra Sound presenteert en speelt op dit moment materiaal van haar laatstverschenen album `Kula Wroko Kibri` en nemen zij een voorschot op het 45-jarig jubileum in 2025.

Fra Fra Sound bestaat uit:
Carlo Hoop – conga`s & percussie; Urvin Robinson – drums; Robin van Geerke – piano; Michael Simon – trompet; Felipe Castro – saxofoon; Andrew Moreno – gitaar; Vincent Henar – E-bas, bandleider

Concerten

Aanmelden
nieuwsbrief

Hartelijk dank voor het aanmelden. Welkom bij onze Jazzclub. Wij sturen ongeveer 8 nieuwsbrieven per jaar, afhankelijk van het aantal concerten.