Boris van der Lek & The Jazzfluencers

18 februari 2024
 / 
15:00
 / 15:00

uur

Theater De Kampanje Willemsoord Den Helder
€15

BORIS VAN DER LEK & THE JAZZFLUENCERS ‘A TRIBUTE TO BEN & SWEETS

Boris van der Lek, een typische ‘tough tenor’ (saxofonist), zoals Rinus Groeneveld en Hans Dulfer en net als zij ook een echte autodidact, leerde de saxofoon kennen door het meespelen met jazzplaten van zijn vader. Hij ontwikkelde zich tot een veel gevraagde en veel spelende artiest, die ook geliefd was bij de top van de nederrock: Herman Brood en Golden Earring. Hij maakte geruime tijd deel uit van The Wild Romance in hun wildste periode.

Maar van der Lek is toch vooral geïnspireerd door de vroege meesters op de tenorsax. Daarom brengt hij nu een eerbetoon aan Ben Webster, een van die groten, die de laatste tien jaar van zijn leven in Amsterdam sleet bij zijn alleenstaande hospita. Hij stierf daar ook in 1973. Boris werd vooral gepakt door het album Ben & Sweets, waarop hij prachtig samenspeelt met trompettist Harry ‘Sweets’ Edison. Deze laatste is als studiomuzikant vooral veel te horen op platen van Frank Sinatra, waarbij zijn gedempte trompet perfect mengt met The Voice.

Tribute to Ben & Sweets is een prachtig eerbetoon, gespeeld door het kwintet Boris van der Lek & The JazzFluencers

Concerten

Aanmelden
nieuwsbrief

Hartelijk dank voor het aanmelden. Welkom bij onze Jazzclub. Wij sturen ongeveer 8 nieuwsbrieven per jaar, afhankelijk van het aantal concerten.